Smiley's in het gastenboek

Vanaf versie 3.11 beschikt het Koekjes.Net gastenboek over de mogelijkheid om smiley's te plaatsen in het gastenboek.

Sommige leden zullen wijzigingen moeten uitvoeren aan de originele broncode om de smiley's te kunnen gebruiken. Hieronder hebben we beschreven wat er moet gebeuren om de smiley's voor het gastenboek beschikbaar te maken.

Stap 1: Je zult allereerst moeten controleren welke broncode je op de website hebt geplaatst. Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is kijken. De nieuwe broncode van het gastenboek bestaat alleen maar uit links. Dat betekent dat je dus geen invoervelden meer op je website hoeft te hebben.

We hebben hiervoor gekozen, omdat je anders in de toekomst elke keer nieuwe broncode op de website zou moeten plaatsen. Dit wilden we voorkomen, omdat er een groot aantal leden problemen mee hadden.

Ga met je rechtermuisknop boven het vak "Uw naam:" staan en klik op de rechtermuisknop, en vervolgens eigenschappen. Je ziet nu ergens URL of Adres staan. Als het adres wat erachter staat lijkt op:

http://www.koekjes.net/cgi-bin/gastenboek/schrijven.pl?*

(De * staat voor je inlognaam) Dan beschik je al over de nieuwe broncode. Je kunt in dit geval direct door naar stap 2. Als hier iets anders staat (iets wat niet lijkt op koekjes.net), dan zul je de nieuwe broncode moeten opvragen en op de website moeten plaatsen.

Je kunt dit doen door in te loggen in het servicemenu en te kiezen voor de optie: "Broncode voor het gastenboek opvragen". Vervolgens kies je voor de optie "Stuur mij alleen de links voor het gastenboek". De e-mail die je dan ontvangt (mits je met het goede e-mailadres ingeschreven staat!) bevat de nieuwe broncode voor het gastenboek. Plaats deze vervolgens op de website en ga door naar stap 2.

Stap 2: Log in in het servicemenu. Kies voor de overige instellingen. Onderaan de pagina staat de optie "Wil je smiley's gebruiken in het gastenboek?". Als je voor ja kiest en de gegevens opslaat, worden de smiley's geactiveerd. Alleen op deze manier kun je ze gebruiken.

Mocht je nog vragen hebben, is iets onduidelijk, of is er iets anders met de e-mail, dan kun je contact opnemen via het contactformulier.